2 Ağustos 2012 Perşembe

Sırt Ağrısı Nedenleri

Genellikle yaşı ilerlemiş insanların sırt bölgesinde dönem dönem çok ciddi ağrılar hissedilebilmektedir. Bu ağrılar, zaman içerisinde kronik bir rahatsızlık haline dahi gelebilmekte ya da meydana gelmiş çok ciddi bir hastalığın belirtisi olarak uyaran görevi üstlenebilmektedir. Sırt ağrısı nedenleri dediğimiz zaman aslına bakıldığında birçok farklı neden ve sonucu bir araya toparlamamız gerekecektir.



Sırt ağrıları, öncelikli olarak vücudun boyun ya da omurilik bölgesinde yaşanan herhangi bir sorundan kaynaklanma ihtimali olduğu gibi, sırtın yapısının bozulması ile de doğrudan alakası olabilir. Bu nedenle sırt ağrısının meydana gelmesindeki nedenin belirlenmesi çok önemlidir. İnsanın sırt yapısı, çok hareketli bir yapıya sahiptir ancak çok ters durumlarda kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Sırt ağrısı nedenleri dendiğinde aslında birçok farklı hastalığında buna neden olduğunu rahatlıkla söyleyebilme şansına sahip oluyoruz. Akciğer hastalıkları, safra kesesi sorunları ve mide problemleri gibi kronik durumlar, sırt ağrısının meydana gelmesine olanak sağlayan en önemli rahatsızlıklardan birkaçı olarak sıralanabilir. Sırt ağrısının teşhisi, ilerleyen süreçte uygulanacak tedavi yöntemleri açısından son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Teşhis için öncelikli olarak detaylı bir şekilde fiziki muayene yapılmalıdır. Fiziki muayene sonucunda sırt dinleme işlemi uygulanır. Kesin bir sonuç alınamaması durumunda MR ve BT uygulamaları ile doktorlar, hastalığın asıl nedeninin ne olduğunu çözmeye ve tedavi yöntemi uygulamaya çalışırlar. Unutulmamalıdır ki sırt bölgesinin sürekli olarak kambur olması, yapısı bozuk bir sandalye de eğri bir şekilde oturulması ya da bu gibi daha birçok farklı sırt yapısını bozacak etken, ciddi ağrılara neden olacaktır. Omurilik kısmından da meydana gelebilecek herhangi bir problem olabilir. Bu nedenle sizlere öncelikli tavsiyemiz, şiddetli sırt ağrısı çekiyorsanız en kısa süre içerisinde herhangi bir ortopedist ile görüşmeniz ve tedaviye başlamanız olacaktır.

kaynak:sağlık rehberi

1 yorum: